Всички сме чували, че смехът е най-доброто лекарство. Ако сте човек,

...
Всички сме чували, че смехът е най-доброто лекарство. Ако сте човек,
Коментари Харесай

Наистина ли смехът е най-доброто лекарство?

Всички сме чували, че смехът е най-хубавото лекарство.

Ако сте човек, който се смее постоянно, значи получавате големи дози от този лек. А в случай че не се смеете, поправете тази неточност, витално значимо е.

Знаете ли, че се смеем приблизително по 1 минута дневно? Препоръчително е обаче да го вършим поне в продължение на 10 минути. Смехът носи огромни изгоди за здравето и това не е мит. Всеки от нас би трябвало да си дава повече време за смях.

Но по какъв начин в действителност ви въздейства смеха?

1. Полезен е за сърцето

 смях

Istock

Проучвания демонстрират, че при хората, които се смеят повече, рискът от сърдечни болести е по-малък

2. Бори се с рака

 смях

Istock

Раковата терапия в Съединените щати включва и терапия посредством смях. Тя ускорява имунитета, облекчава болката и усъвършенства настроението на пациентите.

3. Заздравява любовни връзки

 смях

Istock

Хората, които се смеят дружно основават по-силна връзка между тях. Това може би се отдава на силата му да понижава гнева и напрежението, като проправя път на позитивните усеща.

4. Подобрява работната среда

 смях

Istock

Смехът може да сближи работния екип. Сплотеността усъвършенства креативния развой и продуктивността като заздравява екипната работа и повдига духа.

5. Намалява напрежението

 смях

Istock

Стресът е една от основните аргументи за множеството модерни заболявания. Намаляването му значи едно – те да бъдат надалеч от нас и да не си обиден.

6. Облекчава болката

 смях

Istock

Ендорфинът е един от естествените болкоуспокоителни в тялото ни. Когато се смеем, неговото произвеждане в тялото ни се покачва. Това основава възприятие на облекчение. Ь

7. Убива депресията

 смях

Istock

Ендорфинът е прочут и като „ хормон на щастието “. Заради това не е изненада, че производството му е удобно против депресията.

8. Засилва имунитета

 смях

Istock

Смехът дава добър подтик на имунната система. Подобрява се и циркулацията на кръвта, надлежно и тялото приема повече О2.

9. Подобрява съня

 смях

Istock

Проучване, направено в Япония демонстрира, че при хората, които се смеят повече преди да заспят се следи по-добро качество на съня.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР